XippiX.nl

Wanneer komt The Choice op Netflix?

The Choice romantische feel good film

De nieuwe romantische film met in de hoofdrol Benjamin Walker en Teresa Palmer. De elfde film van Nicholas Sparks.

“Er is niets mooier en schattiger dan een paar jonge puppy’s in een mand.”

Het is een gevoel en beleving waarmee iedereen het waarschijnlijk eens is. De choice staat volgens het Amerikaanse “Hollywoordreporter” gelijk aan het staren naar een Hallmark postkaart.

De plaatselijke VVV is blij dat de maker van de film opnieuw heeft gekozen voor North Carolina, in dit geval Wilmington. Hier ontstaat de liefde tussen aantrekkelijke mensen, het begint moeilijk maar uiteindelijk bloeit er iets moois op tussen hen beide.

Het verhaal begint met de charmante dierenarts Travis (Benjamin Walker) en medische student Gabby (Teresa Palmer). Gabby komt naast Travis te wonen.
Natuurlijk woont Travis op een hele mooie plek aan het water. Tijdens een mooie zomerdag zit hij op het grasveld in zijn eenzame stoel te genieten van een biertje. Op dat moment komt Gabby aanstormen.

Hun honden kunnen het goed vinden met elkaar. Travis heeft een Sint-Bernard hond, en Gabby een Golden Retriever. De honden zullen een rode draad zijn in het hele verhaal.
Op het moment dat ze elkaar ontmoeten heeft Travis nog een vriendin, Monica (Alexandra Daddario). Door zijn vrienden wordt Monica ook wel “Boemerang” genoemd omdat ze telkens terugkeert in zijn leven.

Een geweldige romantische film op Netflix

Ook Gabby heeft een vriend, Ryan. Hij is een knappe dokter, en wordt gespeeld door niemand minder dan Superman, Tom Welling. Ryan moet voor zijn werk een aantal weken de stad uit. Juist in die weken leren Travis en Gabby elkaar goed kennen, en springen de vonken er vanaf.

Omdat dit een film is van Nicholas Sparks, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De personages leven niet alleen maar lang en gelukkig, althans niet voor een tijdje.

Een bijna fataal ongeluk leidt ertoe dat Travis op het punt staat om een belangrijke beslissing te nemen in zijn leven.
Niet echt een spoiler, want in het begin van de film zie je Travis al binnen lopen in het ziekenhuis met een boeket in zijn hand. Ook hoor je zijn stem al in het begin van de film waarin hij aangeeft “voor een belangrijke keuze te staan”.

In een Nicholas Sparks film lijkt alles en iedereen geweldig, je ziet een stoere vent met puppy’s op de grond slapen, ouders van een jonge vrouw romantisch advies geven, mooie huizen, een huwelijksaanzoek, een privé eiland, slapen onder de sterren en dat bij zonovergoten shots aan het water, waarbij de zon ondergaat wegdromen alsof de perfecte wereld bestaat.

Ondertussen vragen wij ons wel af hoe Travis aan zo’n groot huis kan komen aan het water, terwijl hij af en toe werkt voor zijn vader’s dierenpraktijk. Ook de reden waarom Gabby plotseling haar medische carriere opgeeft is ons niet helemaal duidelijk.

Het is in ieder geval een prachtige feel good film, waarin alles mooi en leuk is. De film geeft je een zomers warm gevoel, wat je in de winter bij de kachel heerlijk doet wegdromen.

The Choice is nu te zien op Netflix

Like ons!