XippiX.nl

Wanneer begint Making a Murderer seizoen 2 op Netflix? De nieuwe release datum met Steven Avery is bekend!

Wanneer begint Making a Murderer seizoen 2 op Netflix?

De filmmakers hebben al reeds gesproken met Steven Avery voor het volgende seizoen van Making a Murderer. Maar wanneer komt seizoen 2 uit op Netflix? Wanneer is het te zien?

Netflix heeft nog geen nieuwe release datum bekend gemaakt voor volgende afleveringen. Maar ze hebben al wel bekend gemaakt dat het nog ergens in 2017 zal zijn.
“Het verhaal gaat nog steeds verder, eind dit jaar willen wij met nieuwe afleveringen komen die het verhaal verder zullen vertellen.” aldus Cindy Holland, content manager bij Netflix.

“Wij weten nog niet wanneer, maar nieuwe afleveringen zullen zeker volgen.” Producer en director Laura Ricciardi en Moira Demos werken nu volop aan de nieuwe afleveringen.

In de nieuwe afleveringen is waarschijnlijk te zien dat de veroordeelde moordenaar Avery en zijn neef Brendan Dassey gevolgd worden door advocaten en juridische teams.
We zullen te zien krijgen dat ze vechten voor hun vrijheid.

Netflix zegt: “De volgende hoofdstuk zal een grondige blik werpen op het proces na de veroordeling, evenals de emotionele achtbaan voor alle betrokkenen.”
Ook komen de families, beklaagden en juridische teams aan het woord, evenals Avery’s nieuwe advocaat Kathleen Zellner.

Zo vertelde ze aan People magazine: “In de nieuwe Netflix afleveringen van Making a Murderer willen wij al het nieuwe bewijsmateriaal onthullen, en willen wij laten zien dat Steven onschuldig is.”

Zit Steven Avery nog steeds in de gevangenis?

Avery’s vorige advocaten Dean Strang en Jerome Buting vertegenwoordigen hem tijdens de eerste rechtszaak voor de moord op fotograaf Teresa Halbach.
Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor haar moord in 2007 en beweerde later dat zijn voormalige advocaten ‘hun werk niet goed hadden gedaan’.

Strang vertelde dat hij en Buting waarschijnlijk niet “in grote mate” zullen optreden in Making a Murderer Seizoen 2.
Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat het verhaal verder gaat in de tijd waar Jerry en ik er direct betrokken bij waren.”

Is Brendan Dassey vrijgelaten?

De levenslange gevangenisstraf van Dassey werd onverwachts gewijzigd in augustus. Hoewel ze wel in de gevangenis blijft, is ze wel in beroep gegaan tegen de staat.

Lisa Nishumura, baas van de documentaire afdeling van Netflix, zegt dat de ervaringen van Avery en Dassey een unieke kans geven om een kijkje in het rechtssysteem.
Ze zei: “We zijn heel blij dat we onze langdurige relatie met de filmmakers kunnen voortzetten en kijken er naar uit om onze wereldwijde kijkers langverwachte updates over dit verhaal te geven.”

In een gezamenlijke verklaring zeiden Ricciardi en Demos: “We zijn enorm dankbaar voor de geweldige ondersteuning van de serie.
“De aandacht en aandacht van de kijkers hebben ervoor gezorgd dat het verhaal nog niet voorbij is en we zijn er volledig voorstander van om gebeurtenissen te blijven documenteren.”

Making a murder seizoen 1, is te zien vanaf 6 januari 2016. Het ongelooflijke verhaal van Steven Avery is hierbij van dichtbij te volgen.
Het heeft een enorme emotionele reactie en golf van kritiek teweeg gebracht.
Ruim 500.000 mensen hebben naar aanleiding van de documentaire de petitie getekend waarin ze vroegen om Avery gratie te verlenen.

De show Making a Murderer won zes Emmy award-nominaties, waaronder beste Non-fictie documentaire.   

Like ons!