XippiX.nl
Titanic Jack en Rose in het water overleven

Waarom Jack niet kon overleven in ‘Titanic’ en Rose wel, het mysterie is opgelost!

Waarom moest Jack op het stuk drijfhout (was het een deur?) sterven? Je zou denken dat er genoeg plaats naast Rose was?

Het zijn vragen waar iedereen mee blijft zitten na het zien van de film Titanic.
De film die in 1997 uitkwam, maakte Jack Dawson de ultieme opoffering. Hij ging zelf niet op het stuk hout liggen, maar liet zijn geliefde Rose DeWitt Bukater liggen op het stuk drijfhout. Hierdoor kon Rose overleven.

Jack kon het uiteindelijk niet meer vol houden in het ijskoude zeewater, en hij stierf. Hierna zonk hij dan ook naar de bodem van de zee.

Er was toch plaats genoeg?

Inmiddels is het alweer 20 jaar geleden dat de film in de bioscoop was te zien. Maar iedereen blijft toch met die ene vraag zitten. Waarom liet Rose haar geliefde Jack niet op het vlot? Er was immers toch plaats genoeg?

Vaste kijkers van het programma Mythbusters op Discovery channel hebben het misschien al wel eens langs zien komen. Hier is namelijk te zien geweest dat Adam en Jamie de setting proberen na te bootsen in de baai van San Francisco.

Zoals je hierboven kunt zien ging dit prima! Twee personen kunnen prima op het vlot blijven liggen. Misschien kon Jack het dus toch overleven!

Fans konden het maar niet los laten, en uiteindelijk heeft regisseur James Cameron zelf uitleg gegeven.

Hij zegt hier het volgende over:

“Stel je voor je ligt in het ijskoude zee water. Het is -2 en je lichaam en brein raakt onderkoeld. Vervolgens moet je jouw reddingsvest en die van Rose uit trekken, deze moet je onder het vlot vastmaken, anders gaat het stuk drijfhout na verloop van tijd zinken. Je moet hiervoor vijf à tien minuten onder water in -2 graden. Dit ga je niet overleven. De beste optie was zijn bovenlichaam boven water houden en hopen dat hij op tijd gered werd.”

Titanic zinkt Jack en Rose overleven op vlot

Zonder de methode van de reddingsvesten zouden ze het beiden niet hebben overleefd. Het vlot was dan gaan zinken en dan zouden ze allebei sterven. Vandaar dat Rose het heeft kunnen overleven, en Jack niet.

Like ons!