XippiX.nl
Weg met de muizen en spinnen

Wat een opluchting! Zo kom je nooit meer muizen en spinnen tegen in huis!

Ieder huis heeft een muis zeggen ze weleens. Ook spinnen heeft iedereen in huis. Dit kun je niet voorkomen. Sommige mensen beweren zelfs dat je 8 spinnen per jaar in je slaap op eet. Weer gerust, je kunt zeggen dat dit een broodje aap verhaal is. Het is verzonnen. Zie ook de volgende website.

Maar wat doe je met al die muizen en spinnen in je huis? Professionele bestrijding is vaak duur, en veel mensen zoeken naar natuurlijke oplossingen. Er is een makkelijke doe-het-zelf oplossing om de muizen en spinnen te weren uit je huis.

Gebruik thee zakjes tegen muizen en spinnen

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een theezakje pepermuntthee. Zo kun je de spinnen en muizen weren: Zet warm water op, en doe het zakje pepermuntthee hierin. Verspreid de theezakjes vervolgens door het hele huis. Vooral op plekken waar altijd veel spinnen komen (of waar je vaak de muizen in de val treft).

Binnen 2 tot 3 dagen zul je gaan merken dat er minder spinnen in je huis zijn. Na een week zul je ook minder muizen aantreffen. Hoe sterker de geur, hoe beter. Je kunt dus gerust een aantal zakjes in een hoekje leggen.

Geeft het nog niet het gewenste resultaat? Dan kun je ook wat geur olie gebruiken. Je doet 10 tot 15 druppeltjes in een plantenspuit en sproei hiermee de vensterbanken (en eventueel de vloer) meer in. Doe dit vooraal op de plekken waar je veel ongedierte aantreft. Zo jaag je ook de muizen en spinnen weg. Bijkomend voordeel is ook dat je huis er lekker van gaat ruiken. Lekker fris!

Wil je geen geur olie gebruiken? Probeer dan eens citroenolie of kaneel. Dit vinden spinnen ook niet fijn!

Like ons!