XippiX.nl

Netflix Original thriller 6 days op Netflix

Netflix Original thriller 6 days op Netflix

Netflix lanceert vandaag de nieuwe film van Toa Fraser genaamd 6 days.
Het is een spannende thriller gebaseerd op de Iraanse ambassade in London waar de bestorming en gijzeling plaats vond in 1980.

Het verhaal verteld een zenuwslopende gijzeling die 6 dagen duurde.

Jamie Belle en Mark Strong zien we in actie om de gijzelaars te proberen te bevrijden. Met behulp van verschillende methoden zullen ze proberen deze onschuldige mensen uit de ambassade te halen.

Samen met actrice Abbie Cornish (BBC news reporter) verteld Netflix het waar gebeurde verhaal van de 6 dagen durende gijzeling op de Iraanse ambassade die plaatsvond van 30 april tot 5 mei 1980 in Londen.

Gewapende gijzelaars bestormden het gebouw in South Kensington, waarbij 26 mensen werden gegijzeld. Ze eisten de vrijlaten van de Arabische gevangenen in de provincie Khuzestan in Iran en wilden ze met bussen naar het vliegveld gebracht worden om veilig het Verenigd Koninkrijk te verlaten.

Nadat de regering van Margaret Thatcher had geweigerd toe te treden tot hun verzoeken, hebben de schutters een van de gijzelaars vermoord, wat heeft geleid tot een SAS-aanval op het gebouw.

Om zich voor te bereiden op zijn rol in de film, heeft Bell een training gevolgd bij de SAS (Special Air Service).

In de film zie je uitgebreid hoe de SAS te werk is gegaan tijdens deze 6 dagen lange gijzeling.
Ook zie je diverse oefeningen, tactieken en trainingen die de SAS mannen nodig hebben gehad om zich goed voor te bereiden.

6 days is nu te zien op Netflix

Like ons!