XippiX.nl

Mindhunter seizoen 2 op Netflix wanneer te zien?

Mindhunter seizoen 2 op Netflix wanneer te zien?

Komt Mindhunter seizoen 2 terug op Netflix? De nieuwe serie dat te zien is op Netflix volgt twee FBI agenten die opzoek zijn naar een seriemoordenaar. De hitserie was vanaf het begin al gelijk een groot succes op Netflix.

Het speelt zich af in het jaar 1970. Het verhaal is gebaseerd op het boek van John E Douglas. De grote lijn wat telkens terug komt in de serie is: “Hoe krijgen we een voorsprong op de moordenaar, als wij niet weten hoe hij denkt?”.

Het eerste seizoen van Mindhunters gaat in op het onderzoek en techniek om een moordenaar op te sporen. Wel laten de makers van Mindhunters ons achter met een hoop vraagtekens, want niet alles gaat duidelijk worden in het eerste seizoen van Mindhunters. We kunnen dan ook spreken van een open einde.

Hier is alles wat je moet weten over Mindhunters seizoen 2. Let op: Spoilers!

Komt Mindhunter terug met een tweede seizoen op Netflix?

Voordat de eerste serie van Mindhunters op Netflix stond, waren de makers er zo van overtuigd, dat Netflix gelijk de tweede serie kocht.
Netflix heeft nog geen release datum voor Mindhunters seizoen 2 in gedachten, maar producer David Fincher geeft al wel aan dat het volgend jaar (2018) te zien zal zijn.

Het eerste seizoen van Mindhunters kwam uit in Oktober, wij gaan er nu dus ook van uit dat het ergens Oktober 2018 zal gaan worden voordat de hit serie te zien al zijn.

Vooruitblik Mindhunter seizoen 2, wat kunnen we verwachten?

Het eerste seizoen van Mindhunter ging vooral over de begin jaren van het “profilen” van een crimineel. De baanbrekende FBI agent Holden Ford (gespeeld door Jonathan Groff), agent Bill Tench (Holt McCallany) en Wendy Carr (Anna Torv) zullen ook weer in seizoen 2 te zien zijn.

Seizoen 2 van Mindhunters zal het drietal dan ook weer gaan volgen, in hun succesvolle werk om criminelen in heel Amerika in de kraag te vatten.

Fincher bevestigde al tegen de pers dat de kindermoorden in Atlanta in de periode 1979 en 1981 centraal zullen staan in Mindhunters seizoen 2.
Het moorden vond plaats tussen 1979 en 1981, moordenaar Wayne Williams is veroordeeld voor de moord op 25 tot 31 Afro-Amerikaanse kinderen in de stad Atlanta. Williams is veroordeeld tot een levenslange gevangenis straf.

Wat is de cast van Mindhunter seizoen 2?

Acteur en zanger Jonathan Groff speelt Holden Ford. een enthousiaste en idealistische speciale agent in de Gedragseenheid van de FBI.
Ford’s karakter in de roman was gebaseerd op auteur John E. Douglas, die een voormalig FBI-agent was en een van de pioniers van crimineel profileren.

Hij wordt bijgestaan ​​door Holt McCallany als zijn norse partner Bill Tench, die in het eerste seizoen enige tijd nodig heeft om zich te overtuigen van de baanbrekende profileringsmethoden van Ford.
McCallany’s personage was op zijn beurt gebaseerd op Douglas “echte” partner Robert Ressler, die verantwoordelijk was voor het bedenken van de term seriemoordenaar.

Anna Torv schittert ook als dr. Wendy Carr, een criminele psycholoog van Boston University, die door de baanbrekende research genoeg wordt verleid om zich bij het team van Ford en Tench aan te sluiten.
Hanna Gross verschijnt in de serie als Ford’s hippie vriendin Debbie Mitford, hoewel de relatie tot het einde toe gespannen raakt.

De Britse acteur Cameron Britton transformeerde in de “Co-Ed Killer” Edmund Kemper. Hierbij kreeg hij lovende reacties van zowel de fans als de filmcritici.

Mindhunters seizoen 1 is te zien op Netflix.

Like ons!