XippiX.nl
Kalk verwijderen douchekop

Last van hardnekkige kalkaanslag en een droge huid? Dit kan dan zomaar de oplossing zijn!

Je bent het vast weleens tegengekomen, een douche kop helemaal onder de kalk. Dit komt door een hoge waterhardheid en dit resulteert voor de meeste Nederlandse huishoudens voor een terugkomend probleem. De kalkaanslag wordt gevormd door harde deeltjes in het kalkhoudende water. Hierdoor moeten kranen, douchewanden, auto’s, wastafels, maar ook waterkokers, koffiezetters, wasmachines en hogedrukreinigers steeds schoongemaakt (ontkalkt) worden.

Kalk verwijderen douchekop

Het verwijderen van kalkaanslag zorgt niet alleen voor een frisse en schone blik, maar het zorgt er ook voor dat jij geen extreem droge huid krijgt na het douchen. Dus waar wacht je op? Bespaar snel op de hoge energierekening en hou je apparaten langer goed.

Kalk verwijderen douchekraan

Ook heeft kalkaanslag een grote invloed op de hygiëne. Het vormt namelijk een poreus oppervlak waar snel een biofilm van bacteriën en schimmels op ontstaat.
Je kunt je badkamertegels schoonmaken en ontkalken met dure atikalk middelen. Calgon, Antikalk, Cillit Bang en HG zijn hier bijvoorbeeld goede voorbeelden van. Nadeel is dat deze agressieve zure antikalk middelen de tegels, voegen en het chroom langzaam verder aantasten. Hierdoor kan het zelf voorkomen dat de tegels los komen van de wand! Ook kunnen kranen na verkoop van tijd dof en lelijk worden.

Om de doorstroom van je douchekop te behouden, kun je de douchekop en overige apparatuur goed ontkalken door gebruik te maken van schoonmaakazijn.
Bekijk hieronder de video hoe dit in zijn werk gaat!

Like ons!