XippiX.nl

Dit is het schattigste wat je vandaag te zien krijgt: Dit meisje en haar hond redden een baby geitje en haar moeder

De 11-jarige Hamdü Sena Bilgin en haar hond Tomi zijn echte helden! Samen hebben ze namelijk een moeder geit en haar jong gered. Het meisje woont in een klein dorpje “Rize” in Turkije. Haar familie heeft een kleine boerderij waar ze geiten houden voor hun melk. De melk verkopen ze dan aan de lokale markt. Hamdü Sena en haar hond zijn altijd samen. Ze zijn echte geiten herders en ze beschermen samen de beestjes.

Op een dag waren ze samen in de bergen toen Hamdü Sena en haar hond opeens een van haar gieten in de bergen zag liggen. De geit was aan het bevallen! Het 11-jarige meisje was erg bang dat het jong en de geit niet samen de berg af konden. Ze zou te zwak zijn. Wat ze toen bedacht was geniaal!

Ze rende snel terug naar het dorp en pakte snel twee rugzakken. Deze rugzakken nam ze weer mee de berg op samen met haar hond Tomi. Vervolgens stopte ze de baby geit in de rugzak van haar hond Tomi, en nam de moedergeit op haar rug mee naar beneden. Samen kwamen ze allemaal veilig beneden. Haar 15 jarige broer zag ze samen beneden komen. Hij nam snel een paar foto’s. Deze foto’s gaan nu de hele wereld over.

Achteraf was Hamdü Sena best bang vertelde ze. “De sneeuw was zo dik!, ik was helemaal uitgeput, maar het was het allemaal waard”

Dit is de 11-jarige geitenherder Hamdü Sena Bilgin en haar hond Tomi

Hamdü Sena Bilgin en haar hond Tomi redden een geit

Like ons!