XippiX.nl

Inkt op? Met deze hack kun je nog printen!

Zwarte inkt op? Met deze truc niet meer!

Het is geen geheim dat inkt erg duur is voor je printer. De laatste jaren zijn er veel imitatie inkt cartridges op de markt gekomen, weliswaar iets goedkoper maar toch soms enkele tientjes. Afhankelijk of je een inkjetprinter hebt of een laser printer.

Hoe we worden afgezet door de printer bedrijven weten we allemaal. De prijs van gadgets of andere technologische apparaten gaat omlaag, alleen de prijs van inkt blijft hoog. Soms is het beter om een nieuwe printer te kopen in plaats van telkens nieuwe cartridges te kopen. Je krijgt namelijk vaak nieuwe inktpatronen bij aanschaf van een printer.

Destijds heeft de Tech site Arstechnica een onderzoek gehouden onder de printer leveranciers. Hieruit bleek dat Epson inkt cartridges maar voor 20% vol zaten met inkt.

Een van de meest voorkomende situaties is, waarbij je als gebruiker geen zwarte inkt meer hebt, maar nog wel kleuren inkt hebt. De zwarte cartridge schijnt dus “leeg” te zijn (al wordt deze melding vaak snel weergegeven). Met deze hack kun je wel door printen in zwarte inkt.

Hoe kun je printen met een lege zwarte inkt cartridge?

Omdat alleen de zwarte cartridge een melding geeft, kun je met de overige kleuren cartridges nog wel de kleur zwart mengen!
Met de kleuren Cyaan, Magenta en Yellow kun je de diepzwarte Key kleur nog wel printen. Althans je komt dicht in de buurt. Omdat CMY net iets te licht zijn voor de diepzwarte kleur, kun je wel een variant maken wat hier dichtbij ligt.

Gebruik de kleur #010101

Maak je tekst op in de kleur #010101, deze kleur lijkt namelijk voor 99% op de zwarte kleur.
Dit is namelijk zeer donkergrijs. Je kunt deze hex code vaak invoeren in het kleuren veld in je “Word” of “Excel” editor, waardoor je nog niet meteen een nieuwe cartridge hoeft aan te schaffen.

Zie hier het verschil tussen de twee kleuren:

Niet gek om nog even door te printen met je lege zwarte cartridge!

Like ons!