XippiX.nl

Hoeveel koffie mag je drinken per dag?

Hoeveel cafeïne mag je hebben per dag?

Koffie, je houdt ervan of je laat het links liggen. Speciaal voor de millenniumgeneratie, waar het draait om allemaal fancy koffie smaken en hoeveel je van koffie weet.

Hoeveel koffie of cappuccino mogen wij drinken, voordat het teveel gaat worden?
De New York Post, publiceerde hier laatst een artikel over: “Hoveel is teveel?”. We drinken namelijk allemaal teveel koffie zonder dat wij het weten.

Hoeveel koffie en thee mag ik drinken per dag?

Ieder lichaam is anders, wij zijn allemaal anders. De ene is meer gevoelig voor cafeïne dan de andere persoon. Voor een gemiddeld persoon is het advies om de cafeïne consumptie onder 500 milligram te houden, dit is gelijk aan 1 of 2 koppen koffie per dag, met nog een paar koppen thee.

Weet jij hoeveel cafeïne je binnen krijgt per dag?

De hoofd reden van teveel cafeïne binnen krijgen, zijn vaak de (te) grote koffie mokken. Een grote koffie kan namelijk al 200-300mg cafeïne bevatten.
Dus mocht je dan al een koffie drinken in de ochtend en in de middag, dan zit je al over je limiet! Zo snel kan het gaan, zonder dat je het door hebt.

Een ander teken van teveel cafeïne drinken zijn signalen als: verhoogde hartslag, trillerig/nerveus, vermoeid en hoofdpijn, het is verslavend, en als je het een dag niet drinkt, dan mis je het. Je krijgt dan afkick verschijnselen.

Ook een negatief effect van koffie drinken is het ongemerkt binnen krijgen van veel calorieën. Mocht je koffie drinken met melk en suiker, of drink je veel karamel of cappuccino, let er dan op dat je ongemerkt veel calorieën binnen krijgt.

Hoeveel cafeïne per drank?

  • Zwarte koffie 65-120 mg.
  • Espresso 30-60 mg.
  • Latte of cappuccino 100-120 mg.
  • Energy drank 80-100 mg.
  • Thee 10-50 mg.

Zoals ook met eten, drink met mate. Koffie is een drank wat zeker werkt als een korte oppepper, maar let op dat je het niet over gaat consumeren. Het is belangrijk om de negatieve bijwerkingen in de gaten te houden.

Like ons!