XippiX.nl

Godless DE nieuwe Netflix western mini serie

Godless de nieuwe western mini serie op Netflix

Godless, de nieuwe 7 delige Netflix serie. Godless speelt zich af in Creede, Colorado.

De serie begint met een dikke mist. Langzaam verdwijnt de mist en komt het huiveringwekkende landschap te voor schijn.

Dode lichamen, omringt door vliegen, een man die door zijn hoofd is geschoten, lichamen die worden verzorgt, een treinwrak, een jongen die aan een strop hangt en een vrouw gehurkt boven een lijk.

Het een een lange scene waarin niet wordt gepraat. Een perfecte scene die nu al geroemd is om het lange shot. Vervolgens neemt het verhaal ons mee naar La Belle in nieuw Mexico. Hier zien we wie verantwoordelijk is voor het bloedbad.

Het script voor Godless is geschreven en geregisseerd door Scott Frank en uitvoerend geproduceerd door Steven Soderbergh.
Het is een trage film/serie die zich langzaam ontvouwt in een explosieve western serie. Voor al dit geweld is Jeff Daniels “Frank Griffin” verantwoordelijk.

Godless in de race voor een Emmy

Hij is een echte outlaw die opzoek is naar een man met de naam Roy Goode. Goode (gespeeld door Jack O’Connell) was ooit lid van de bende van Griffin. maar wanneer hij een treinoverval pleegt, en een vrouw red van verkrachting, gaat hij ervan door met de buit.

Hij laat Griffin en zijn 32 mannen achter, en vertrekt naar een boerderij die in bezit is van Alice Fletcher (Michelle Dockery).
Fletcher speelt een brutale weduwe. Ze woont samen met haar zoon, Truckee.

Nadat er jaren geleden een ernstig mijnongeval heeft plaats gevonden, is de stad sterk gekrompen. La Belle is een stad geworden met stoere vrouwen, die vooral eigenzinnig zijn. Vrouwen runnen het plaatsje, en zijn niet bang voor de vijand.

Na wat onderzoek blijkt dat La Belle een echte stad is geweest in Taos County, Nieuw Mexico. De stad is vernoemd naar Belle Dixon, de vrouw van de goudmijn.

Het oorspronkelijke idee was om van Godless een film te maken, maar Soderbergh overtuigde Frank ervan om er een serie van te maken. Frank (die ook o.a. Logan, Marley & Me en Minority Report schreef) liet een eerste pilot maken van ruim een uur. Soderbergh vond het script beter geschikt voor televisie en een serie.

De aanloop van deze geweldige serie is prachtig, lange dialogen, schietende weduwen en cowboys. Vrouwen op hakken en geweldige oneliners: “You don’t seem all that much like a desperado so much as you just look desperate.”, maken het voor ons een echte kijktip.

Het zal ons dan ook niet verbazen dat aankomend jaar deze Netflix serie diverse Emmy’s in de wacht gaat slepen.

Het plot is misschien traag voor sommigen. en niet iedereen zal van dit western genre houden, maar de omgeving, scènes en acteurs zijn voor ons alleen al de moeite waard om te kijken. Het is voor ons dan ook een echte western met een hoofdletter W.

Godless is nu te zien op Netflix.

Like ons!