XippiX.nl

Als jij mij 1 tip mocht geven om succesvoller te zijn, wat zal het zijn?

Hoe kan ik mijn leven verrijken?

Is het je wel eens opgevallen hoeveel “zelfhulp” boeken er zijn in de boekwinkel? Er zijn honderden zo niet duizenden boeken over dit onderwerp verkrijgbaar. Het is moeilijk om de juiste boeken eruit te halen en om de juiste focus te vinden. Zeker als je veel leest, maar de tips niet toepast in de realiteit.

Wij bezochten de website Quora, en daar zagen wij de volgende vraag: “Als je me een tip kon geven om mijn leven te verbeteren, wat zou dat dan zijn?” Wij hebben de belangrijkste antwoorden hier op een rijtje gezet.

Houd je aan je beloften (ook de beloften die je aan jezelf hebt gedaan)

Dit geldt niet alleen voor de beloftes die je aan jezelf doet, maar ook beloftes die je aan jezelf maakt.

In elke film is te zien dat iemand een belofte doet. Of die belofte ook wordt nagekomen, zal te zien zijn in de rest van de film. Zo doet Harry Potter bijvoorbeeld een belofte om alle Gruzielementen te vinden en Voldemort te vermoorden.
Stel je eens voor hoeveel impact het zou maken als je alle beloftes zou nakomen.

“Het maakt niet uit of een verhaal groot of klein is, lang of kort, grappig of verdrietig. Het doet er niet toe wie voor wie vecht. Op een gegeven moment zegt iemand altijd tegen zichzelf: ‘Ik zal dit doen.’ ”

Realiseer dat alles tijdelijk is

Het is meer een gelijkenis, een voorbeeld, maar wel wat als antwoord gebruikt kan worden op de titel hierboven.

Een koning vraagt zijn onderdanen naar een manier om zichzelf gelukkig te maken als hij verdrietig is, als als hij verdrietig is wil hij gelukkig zijn. Na lang nadenken kwam een van zijn onderdanen tot de volgende conclusie: Realiseer dat dit alles tijdelijk is. Je bent tijdelijk verdrietig, tijdelijk gelukkig, het waait allemaal weer over.

Bovengenoemd voorbeeld leert je om van het moment te genieten. Je bent misschien nu op het gelukkigste moment van je leven, maar dat geluk is niet permanent. Dus je moet ervan genieten zolang het duurt.

Maar ook als je verdrietig bent, of ellendig voelt, weet dan dat dit tijdelijk is en niet voor altijd!
Wanneer je je in een moeilijke periode bevindt, onthou dan dat dit niet eeuwig zo zal zijn. Geniet van de mooie en goede tijden als het goed is, en onthou dat er altijd weer goede tijden komen als het somber is.

Ga hardlopen

Ga hardlopen, het leert je doelen te stellen, het leert je om door te gaan, zelfs als je wilt stoppen. Je krijgt op deze manier focus en een doel. Je zult je zelfverzekerder en sterker voelen. Bovendien zal je je een stuk fitter gaan voelen.

Geef altijd 100%

Geef altijd 100%, zelfs al je het niet wilt. In het leven zullen er momenten zijn waarop we niet alles willen geven. Je kunt er geen zin in hebben, of een rotdag hebben.

Half werk is niet goed, ga er 100% voor. Niemand begint ook een succesverhaal met: “Het begon allemaal toen ik 50% van mijn inspanning heb gegeven”.

Werk slimmer, niet harder

Abraham Lincoln zei ooit: “Geef mij zes uur om een boom te kappen, en ik zal de eerste vier uur besteden aan het slijpen van mijn bijl.” De meeste mensen zullen zes uur gebruiken om te kappen, maar het plannen en voorbereiden kan je veel helpen om een taak te volbrengen in veel minder tijd!

Leef in het nu, niet op social media

Wij doen het allemaal. Eindeloos scrollen door de nieuwsfeed van Instagram, Twitter en Facebook. Het kan je uit je slaap houden, en je minder sociaal maken, ondanks dat je denkt dat je alles mee maakt. Stop ermee, het is nep, en iedereen laat altijd alleen maar de mooie dingen zijn van het leven.

Verspil je tijd niet, en ga wat nuttigs doen, ga erop uit. Diep van binnen weet je zelf al dat het niet goed is om eindeloos op social media te hangen. Ga iets productiefs doen.

Wat hebben bovenstaande tips met elkaar gemeen? Leef in het nu, zorg goed voor jezelf, en je hebt zelf de mogelijkheid om iets te veranderen in je leven.

Je hebt zelf de kracht om dingen te veranderen, inclusief je leven, en het enige dat je tegenhoudt ben jij. Stel je voor wat een paar eenvoudige veranderingen op de lange termijn zouden kunnen opleveren. Dus waar wacht je op? Begin vandaag met het veranderen van je leven.

Like ons!