XippiX.nl

5 tips om succesvoller te zijn in het leven

Hoe word je succesvol in het leven?

Het oude gezegde luid “Winnaars doen geen andere dingen, ze doen dingen anders”, dit is nog steeds een goede wijsheid.

Succesvolle mensen verschillen van anderen omdat ze leren dingen in hun voordeel om te draaien.

Over het algemeen zien mensen veel dingen over het hoofd, maar sommige dingen kunnen echt van grote invloed zijn voor succes, dit kan alleen als wij weten hoe wij het moeten gebruiken.

Hier een vijftal tips om succesvoller in het leven te zijn (en te staan).

1. Zwijgen is goud

Als je wilt dat iemand accepteert wat je zojuist hebt gezegd of probeert over te brengen, zwijg dan. Dit is een hele goede tip voor mensen die vaak presentaties moeten geven, of die in de verkoop/marketing branche zitten. Probeer vaker stil te zijn, probeer te luisteren, laat het soms tot een ongemakkelijke stilte komen. Je zult snel merken dat een ander het woord over gaat nemen, en dat je boodschap beter aankomt.

2. Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Beetje Amerikaans misschien, maar deze is voor mensen die dag in en uit in een cubical moeten werken. Heb je een collega die naar je schreeuwt, of constant van het werk afhoud? Plaats eens een spiegel achter je. Je zult snel zien dat mensen het gedrag gaan aanpassen nu ze zichzelf steeds terug zien in de spiegel.

3. Kom als eerste, of als laatste

Heb je een sollicitatie gesprek? Moet je een project pitchen? Probeer dan de eerste of de laatste persoon te zijn. Dit heeft te maken met het “Primacy Effect” of “Recency Effect”. Dit heeft ermee te maken dat mensen de neiging hebben om het eerste of het laatste wat ze hebben meegemaakt te onthouden. Let hier dus op!

4. Vraag, vraag en stel vragen

Als je indruk wilt maken op iemand, vraag dan veel. Wij houdt er niet van aandacht? Als je mensen vraagt om iets over hunzelf te vertellen, zul je zien dat ze honderduit praten. Mensen vinden het fijn om zelf in de belangstelling te staan.

Let alleen op!, doe dit niet tijdens een sollicitatiegesprek, dan ben jij namelijk degene die moet antwoorden, en niet de vragen stelt.

5. Wees niet bang

Ben je zenuwachtig voor een sollicitatie gesprek? Dat is begrijpelijk. Probeer om te denken, probeer je hersenen voor de gek te houden door te visualiseren dat je bijvoorbeeld met een goede vriend/in wat gaat drinken of iets leuks gaat doen. Op deze manier wordt je rustiger, en straal je dat uit. Probeer te glimlachen!

Like ons!