XippiX.nl

Maanlanding? Ufo’s? 15 feiten over Area 51 die wel waar zijn

Area 51, de naam is een groot mysterie en roept buitenaardse gebeurtenissen op. Zijn er nou wel of geen ufo’s? Area 51, inderdaad de militaire basis dat 80 mijl (129 kilometer) ten noordwesten van Las Vegas, Nevada ligt. Het schijnt een militaire test locatie te zijn. Maar wat weten wij nu echt van Area 51? Wat zijn de feiten?

Waarom de naam Area 51?

Area 51 is de naam die het leger heeft gegeven aan de testlocatie. Area 51 is het militaire jargon wat voor ons al snel de basis vormt voor een uitgebreide samenzwering. Waar zijn bijvoorbeeld de gebieden 1 tot en met 50?

De naam Area 51 komt als eerste voor in de Nevada Test Site-kaarten (nu bekend als de Nevada National Security Site). Dit is een afgelegen woestijngebied 105 km ten noorden van Las Vegas. De Nevada Test Site organiseerde hier vanaf 1950 honderden kernwapen proeven, waarvan er bijna 100 bovengronds waren.

Complot theorieën over Area 51

Alleen kernproeven zijn geen voer genoeg voor complottheorieën. De meest gehoorde theorie van Area 51 is dat er buitenaardse wezens en ufo’s zijn ontdekt (of worden gemaakt). Het begon allemaal in juli 1974.

In de krant de Roswell Daily stond groot op de voorpagina: “RAAF heeft een vliegende schotel onderschept in de Roswell-regio”. Het Amerikaanse leger gaf gelijk al aan dat het een UFO (Unidentified flying object) was, en dat het hier ging om een weerballon. Complottheoretici beweren echter dat het een ruimtevaartuig was, en dat het schip is meegenomen naar de ranch in Roswell (Area 51) voor nader onderzoek. Ze geloofden dat er een “grijze” alien zich in de ufo bevond.

In september 1994 heeft de Amerikaanse luchtmacht de officiële papieren naar buiten gebracht. Hierin stond beschreven dat het ging om een weerballon. Geen gewone weerballon, maar een ballon die de atoomdeeltjes kan meten. Er vinden veel kernproeven plaats in Nevada, vandaar dat het van belang is om de nucleaire teststralen te meten/detecteren.

Nog meer UFO berichten over Area 51

Ondanks het feit dat in 1947 de ballon crashte, bleef het niet alleen bij deze buitenaardse geruchten. Area 51 kreeg pas reputatie in de jaren 80.

Een man genaamd Robert Lazar beweerde aan een televisiestation in Las Vegas dat hij werkte op een mysterieuze plaats dichtbij Area 51, genaamd S-4. In dit gebied werkte hij aan vliegende schotels. Hij beweerde deze uit elkaar te halen en te onderzoeken.

Dit veroorzaakte nogal opschudding. Het bleek echter allemaal gelogen. Lazar had niet alleen zijn baan verzonnen, maar ook zijn achtergrond. Hij beweerde namelijk te zijn afgestudeerd aan MIT en Caltech, maar is uiteindelijk nooit hier geweest. Ook zijn bewering te hebben gewerkt voor Los Alamos National Laboratory bleek vals te zijn.

Verboden gebied, geen bezoekers in Area 51

Area 51 staat op de kaart, echter is het moeilijk te bezoeken of te komen. Via Google maps kun je een gedeelte vanuit de lucht bekijken, maar het is een gesloten gebied. Continue patrouilleren er gewapende militairen rond. Deze bewakers worden ook wel “Camo dudes” genoemd. Omdat er continu testen plaatsvinden in het gebied is het niet zo verwonderlijk dat er niemand mag komen.

De bewakers zullen zelf het meest last hebben van de stilte. Het schijnt dat diverse bewakers de staat of de legerleiding hebben aangeklaagd voor diverse ademhalingsproblemen. Ze zeggen dit te hebben opgelopen sinds er getest wordt met vliegtuigtoestellen die zijn bedekt met een verf werende coating zodat ze voor de radar onzichtbaar zijn. Door de verbranding van de motor komen er giftige chemicaliën vrij.

De maanlanding en Area 51

Alsof gecrashte ufo’s nog niet genoeg waren voor de samenzwering theorie van Area 51, denken sommigen dat Area 51 ook de plek is geweest waar de maanlanding in scene is gezet.

In het boek uit 1974 “We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle” beweert de complottheoreticus Bill Kaysing dat NASA-astronauten nooit in de ruimte zijn geweest. Hij claimt dat alle beelden van Neil Armstrong en Buzz Aldrin zijn gemaakt in een hangar op Area 51.

Natuurlijk was de maanlanding niet nep. De zes Apollo missies hebben zelfs 842 pond (386 kilogram) aan maansteen mee terug genomen. Wel is sommige apparatuur in de ruimte zoals de rovers, en levens ondersteunende systemen getest in een nabijgelegen nucleaire testlocatie.

Testgebied Area 51

Officieel maakt Area 51 deel uit van de Nevada Test and Training Range (NTTR). De NTTR maakt weer onderdeel uit van de Nellis Air Force Base.

Volgens de luchtmacht is de NTTR de grootste gecombineerde lucht en landmacht test locatie ter wereld. Het is in totaal 1,2 miljoen hectare groot. en 12.960 vierkante kilometer aan luchtruim.

Waar wordt Area 51 voor gebruikt?

De test en trainings locatie in Nevada wordt gebruikt om luchtmacht personeel te trainen. Zo worden er bijvoorbeeld gevechtsscenario’s geoefend en wordt er met echte munitie geschoten. Ook worden er veel tests uitgevoerd.

In het verleden is Area 51 ook gebruikt voor het testen en ontwikkelen van nieuwe helicopters, vliegtuigen of drones. Verder wordt er veel nieuwe militaire technologie ontwikkeld.
Een bekend voorbeeld hiervan is het beroemde U-2 spionage vliegtuig. Een toestel gemaakt om te vliegen op zeer grote hoogte, wat gebruikt kan worden voor verkenningsvluchten.

De eerste vlucht van dit vliegtuig vond plaats in Area 51 (officieel bekend als Groom Lake) in augustus 1955.

Paradijs in de woestijn

Tijdens de hoogtijd dagen van Area 51 (er werd veel getest met de U-2) kwam ingenieur Kelly Johnson met een mooi idee. Het plan was om ambtenaren en militairen te laten verhuizen naar de woestijn.

Het plan was om gezinnen naar de woestijn te halen en hier een nieuw dorp te beginnen. Hij gaf de bijnaam “Paradise Ranch” aan de regio, in de hoop dat er veel gezinnen naartoe zouden trekken.

Het was inderdaad een paradijs, echter was het in de zomer veel te warm (gemakkelijk 38 graden), dit was voor veel gezinnen om toch niet te kiezen voor Paradise Ranch. Het is dan ook nooit een succes geworden.

Hoe een geheim ook een geheim bleef

De overheid wilde alle testen en onderzoeken geheim houden. Veel van de samenzweringstheorieën rond Area 51 komen dan ook voort uit onduidelijkheden. De overheid werkte hier zelf graag aan mee.

Om het publiek niet teveel te vertellen over de spionage mogelijkheden en technieken werd er veel veel getest in Area 51. Soms was dit echter zichtbaar voor de bevolking. Zoals de weerballonnen en U-2 testvluchten, deze waren moeilijk te verbergen.

Volgens waarnemingen van de bevolking blijkt dat de CIA al deze geruchten heeft proberen te ontkrachten. Zo sprak de legerleiding vaak van “Een natuurlijk fenomeen” of “hoog gelegen weer onderzoek” om toch de mensen gerust te stellen.

Er is nog steeds activiteit op Area 51

Nadat het U-2 vliegtuigprogramma is afgrond, is Area 51 nog steeds een test trein voor spionage vliegtuigen en overig militair materiaal. Zo is Area 51 volgens NBC nieuws ook testterrein voor de Lockheed A-12 Oxcart en de D-21 Tagboard vliegtuigen.

Ook op Google Maps/Earth is nog steeds te zien dat de start en landingsbanen goed worden onderhouden, en is bij sommige foto’s ook enige nieuwbouw te zien op het terrein.

Area 51 bezoeken, een goed idee?

Mocht je in de buurt zijn van Area 51, dan is het wel oppassen! Je kunt tot aan de hekken rijden of bij de poort gaan staan, maar ga niet verder. Je kunt namelijk een boete krijgen van 1000 dollar , zes maanden gevangenis straf of beide.

Je kunt het gebied herkennen aan de rode gebodsborden.
Toeristen kunnen hun hart ophalen in het nabijgelegen Rachel, Nevada, dat op haar website een menselijke populatie van 98 en een buitenaardse populatie van “??” vermeld. Area 51 Research Center is gesloten, maar bezoekers kunnen genieten van een maaltijd in het Little A’le’Inn restaurant.

Nog meer mysterie in Area 51

In 2016 onthulden enkele Google Earth afbeeldingen een mysterieuze landingsbaan in Area 6 van de Yucca testlocatie, dit ongeveer 19 km ten noordoosten van Area 51. Aan het einde van de landingsbaan waren een aantal hangers te zien.

Het is niet precies bekend wat er wordt getest, maar het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en Defensie gebruiken allebei deze testlocatie, aldus beveiligingsexperts. Volgens deze experts worden hier verkennings drones getest.

Onderschepte vliegtuigen

Er is geen goed bewijs dat het leger UFO’s heeft onderschept, maar wat wel blijkt uit documenten die zijn vrij gegeven in 2013 dat de VS “in het geheim verkregen” Sovjet MiG-jagers testte tijdens de koude oorlog in de jaren 1970 en 1980. Deze geheimzinnige projecten kregen de namen: HAVE DOUGHNUT, HAVE DRILL and HAVE FERRY.

Diezelfde documenten onthulden ook dat Area 51 (of Groom Lake zoals het gebied eigenlijk heet), ook bekend staat als testlocatie voor de F-117 Nighthawk en het stealth vliegtuig van Lockheed. Dit vliegtuig werd operationeel in 1981, maar werd tot 1988 geheim gehouden voor het publiek.

De Nighthawks werden vooral ingezet tijdens de Golfoorlog en tijdens de oorlog in Joegoslavië en Irak.

Wat heeft Hillary Clinton met Area 51 te maken?

Tijdens de presidentsverkiezingen in 2016, wilde Hillary Clinton graag de Democratische nominatie veilig stellen. Ze was op bezoek bij Jimmy Kimmel, bij de tv show “Jimmy Kimmel Live”. Hierin vertelde Clinton dat ze graag meer bekend wilde maken over Area 51, en dat ze meer documenten wil vrijgeven. “Als er niets is, laten we er dan ook eerlijk over zijn” aldus Hillary Clinton tijdens haar bezoek bij Kimmel.

Like ons!